Русский язык
А русский язык тут не причём. Просто в Украине ничего не делают для создания условий развития украинского языка. Я не имею ввиду отношение к русскому языку, как к языку убийце. Это антиреклама для украинского языка. Так как учить язык народа, который ненавидит твой язык, никто не будет. Но я уверен и знаю, что это к счастью только Ваше частное мнение, основанное на желании найти врага на стороне.M.Dжura писал(а):А карта ваша брехлива, на ній показана територія окупації великоруською вимовою і знищення нею корінних мов, але це лише ситуація в великих містах. В селах і містечках південної, центральної, східної частин України, люди ще й досі говорять українською мовою. Проте, російське телебачення і далі робить свою нищівну справу, "вєлікоруский язик" як злоякісна пухлина знищує живий мовний організм нашої країни.
Російська мова, безсумнівно, гарна і чимало творів Світової класики написано нею, вона заслуговує на вивчення в Україні. Але чому, чому російська мова перетворюється на мову-вбивцю?!
А російська мова тут не причому. Просто в Україні нічого не роблять для створення умов розвитку української мови. Я не маю на увазі ставлення до російської мови, як до мови вбивці. Це антиреклама для української мови. Так як вчити мову народу, який ненавидить твою мову, ніхто не буде. Але я впевнений і знаю, що це на щастя тільки Ваша приватна думка, заснована на бажанні знайти ворога на стороні.
Последний раз редактировалось Сиргей Пн фев 10, 2014 7:05 pm, всего редактировалось 1 раз.
По-настоящему мы нуждаемся только в том, что уже имеем.
Язык существует о возникает не просто так, а для общения с целью получения человеком духовных и материальных благ или морального удовлетворения. Никто в постсоветский период не сажал людей в тюрьмы за желание говорить по белорусски, по украински. Но имея почти половину страны, особенно в сельской местности, говорящую по украински, в Украине за 20 с лишнем лет независимости очивидного распространения украинского языка не произошло. А вот в Израиле вообще никто после создания этого государства не говорил на иврите. И что, одиночки любители своей нации и языка просто стали говорить с окружающими и своими родственниками на иврите. Сегодня иврит живой и развивающийяс язык. Хотя у евреев было больше оснований найти врага своей нации в лице арабов, которые у них работают, а живут в Палестине, и обвинить их в том что еврие никак не начнут говорить на иврите из-за агрессивных арабов. Да у нас с ними разная история. Ну так вот и будем считать прошлые недорузумения между Российской империей и Запарожскими Казаками делом прошлым, так как сейчас никого за желание говорить по украински в тюрьмы не сожают и не приследуют на государственном уровне. Дерзайте, кто вам мещает. У меня тоже есть желание знать украинский. Но я не люблю, так как и Вы, когда начинают говорить что язык моих родителей это ничто и его надо забыть. Это розжигание межнациональной розни. И по поводу того, какой кому является материнским языком, есть другие мнения.
Мова існує або виникає не просто так, а для спілкування з метою отримання людиною духовних і матеріальних благ або морального задоволення. Ніхто в пострадянський період не садив людей в тюрми за бажання говорити білоруською, українською. Але маючи майже пів країни, особливо в сільській місцевості, що розмовляэ українською, в Україні за 20 з лишнім років незалежності очівідного поширення української мови не відбулося. А ось в Ізраїлі взагалі ніхто після створення цієї держави не говорив на івриті. І що, одиночки любителі своєї нації і мови просто стали говорити з оточуючими і своїми родичами на івриті. Сьогодні іврит жива мова. Хоча у євреїв було більше підстав знайти ворога своєї нації в особі арабів, які у них працюють, а живуть в Палестині, і звинуватити їх у тому що євреї ніяк не почнуть говорити на івриті через агресивних арабів. Так, у нас з ними різна історія. Ну так ось і будемо вважати минулі непорозуміння між Російською імперією і Запарожскімі Козаками справою з минулого, так як зараз нікого за бажання розмовляти українською в тюрми не сожають і не переслідують на державному рівні. Дерзайте, хто вам заважає. У мене теж є бажання знати українську. Але я не люблю, так як і Ви, коли починають говорити, що мова моїх батьків це ніщо і її треба забути. Це розпалювання міжнаціональної ворожнечі. І з приводу того, яка якої є материнською мовою, є і більш вагомі деаметрально протилежні думки. І з приводу того, яка якої є материнською мовою, є інші думки.
Мова існує або виникає не просто так, а для спілкування з метою отримання людиною духовних і матеріальних благ або морального задоволення. Ніхто в пострадянський період не садив людей в тюрми за бажання говорити білоруською, українською. Але маючи майже пів країни, особливо в сільській місцевості, що розмовляэ українською, в Україні за 20 з лишнім років незалежності очівідного поширення української мови не відбулося. А ось в Ізраїлі взагалі ніхто після створення цієї держави не говорив на івриті. І що, одиночки любителі своєї нації і мови просто стали говорити з оточуючими і своїми родичами на івриті. Сьогодні іврит жива мова. Хоча у євреїв було більше підстав знайти ворога своєї нації в особі арабів, які у них працюють, а живуть в Палестині, і звинуватити їх у тому що євреї ніяк не почнуть говорити на івриті через агресивних арабів. Так, у нас з ними різна історія. Ну так ось і будемо вважати минулі непорозуміння між Російською імперією і Запарожскімі Козаками справою з минулого, так як зараз нікого за бажання розмовляти українською в тюрми не сожають і не переслідують на державному рівні. Дерзайте, хто вам заважає. У мене теж є бажання знати українську. Але я не люблю, так як і Ви, коли починають говорити, що мова моїх батьків це ніщо і її треба забути. Це розпалювання міжнаціональної ворожнечі. І з приводу того, яка якої є материнською мовою, є і більш вагомі деаметрально протилежні думки. І з приводу того, яка якої є материнською мовою, є інші думки.
Последний раз редактировалось Сиргей Ср фев 12, 2014 5:26 pm, всего редактировалось 1 раз.
Толковый словарь Даля - http://slovardalja.net/word.php?wordid=6
Толковый словарь Ожегова - http://slovari.299.ru/oj.php
Толковый словарь Ожегова - http://slovari.299.ru/oj.php
Последний раз редактировалось Сиргей Ср фев 12, 2014 5:29 pm, всего редактировалось 1 раз.
Некоторые темы на этой странице могут быть рассмотренны на предмет наличия признаков преступления по ст .161 Уголовного кодекса Украин. ("русский не русский язык", "почему русский язык надо забывать") Там пытаются возвысить украинский язык за счёт русского. Русский от этого не пострадает, он уже около 30000 лет существует и развивается, а вот украинский от разжигания межнациональной розни в большем количестве учить не будут.M.Dжura писал(а):Я в шоці!!! Як можна так не знати історії країни в якій живеш?! В царській імперії українську мову забороняли, в СеСеРі за неї відправляли в Сибір. Хто заважає зараз повернутися українцям до рідної мови? Та такі ж як ви і заважають. Ви ж аж казитесь, щоб українці не повернулись до української мови, бо ви чудово розумієте, що тоді Україна остаточно відійде від Росії. Це ж видно навіть по цьому форуму: вас аж коробило від присутності тут україноцентричних тем, ви й бігом всунули свій "великий язик", аби лиш забити ті теми. Українська мова, на відміну від російської, не є штучноствореною, тому вона несе в собі код нації, в ній відкривається прадавня історія становлення укаїнської сутності, це дуже глибинні речі, тому, вивчивши українську мову, українець вже незможе бути рабом. Наші сусіди це розуміли і розуміють тому й займались такою агресивною політикою полонізації, а потім і тепер русифікації.
В Ізраїлі зайняли жорстку позицію, всі спроби зробити російську державною, рубали на корню. Бо розуміли, що без єдиної мови: немає єдиної країни. Тому російськомовні у них і сидять зараз в самоізоляції. Але Ізраільтянам простіше, у них не має під боком доброго сусіда путіна. У них під боком живе ворог, який не притворяється другом. Він наносить очикувані удари, від яких можна відбитися. Гірше, коли до тебе підкрадаються з посмішкою на обличчі, а потім заганяють пазурі в печінку, коли того найменше чекаєш.
Деякі теми на цій сторінці можуть бути розглянуті на предмет наявності ознак злочину (ст.161 Кримінального кодексу України). Там намагаються підняти українську мову за рахунок російської. Російська від цього не постраждає, вона вже близько 30 000 років існує і розвивається, а ось українську від розпалювання міжнаціональної ворожнечі в більшій кількості вчити не будуть.
Последний раз редактировалось Сиргей Пт фев 14, 2014 6:47 pm, всего редактировалось 1 раз.